Дома ЗА НАС Цели на проектот

Цели на проектот

Е-пошта Печати PDF
 
“Го поттикнуваме развојот на претприемачите и нивните микро и мали претпријатија преку размена на искуства, советување, поддршка при извоз и инвестиции”.
celi
Генерална Цел

Генералната цел на УСАИД Проект за микро и мали претпријатија е да го стимулира економскиот раст и да поттикне создавање нови работни места во земјата преку зајакнување на микро и малите претпријатија и преку максимизирање на нивниот придонес во националната економија.

Конкретни Цели
  1. Поттикнување за создавање на нови работни места преку стимулирање на претприемничкиот дух и развој што ќе се постигне преку имплементирање на практични едукативни Програми за претприемачи,
  2. Поттикнување за создавање на нови работни места преку поддршка во процесот на ширење на регионалните пазари со овозможување техничка помош за подобрување и прилагодување на производите/услугите за странските пазари како и овозможување на бизнис поддршка за регионален раст и развој,
  3. Поттикнување за создавање на нови работни места преку подобрен Пристап до Финансии овозможувајќи приватен капитал, квази капитал и т.н. капитал од бизнис ангели
apliciraj
svedoshtva

Новости

Зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис, вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...

Вклучете се во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, зголемете ги потенцијалите на вашиот бизнис!

Отворена е можноста за вклучување на претприемачите во Проектот на УСАИД за микро и мали претпријатија, кофинансиран од...
  • finasteride 1mg levitra sans prescription viagra rezeptfrei online
  • buy viagra without a prescription viagra sildenafil in new zealand viagra samples from doctor viagra venta en línea pilule viagra pour femme levitra online apotheke serophene acquisto omeprazole prezzo disulfiram pharmacie
    comprar cialis generico en barcelona vente viagra en espesse sildenafil citrate comprar
      do you need a prescription for cialis in australia do you need prescription for viagra australia tadalafil approval australia